top of page
adadadadad.png

Wortelkanaal
behandeling

Een zeurderig gevoel of gevoelige tanden/kiezen bij warm of koud eten/drinken kunnen onder andere tekenen zijn van een wortelontsteking. Het kan nodig zijn om een wortelkanaalbehandeling uit te laten voeren. Heb je klachten, wacht niet langer en neem snel contact met ons op!

Een titel toevoegen (72).png

Bij een wortelkanaalbehandeling voeren we een behandeling uit in de wortel van je tand of kies. In de wortels zit de zogenaamde pulpaholte. In deze holte zitten zenuwvezels en kleine bloedvaatjes die de tand/kies nodig heeft. Er zijn meerdere dingen die een ontsteking/infectie in deze holte kunnen veroorzaken, denk dan bijvoorbeeld aan een harde klap op de tand/kies of een lekkende vulling. Met een wortelkanaalbehandeling wordt de ontsteking/infectie verwijderd en het element gerepareerd. Voorafgaand aan deze behandeling wordt een röntgenfoto gemaakt om de schade van de ontsteking in kaart te brengen. 


Het is bij tandweefsel ontstekingen van belang dat er snel gehandeld wordt. Als dat niet gebeurd kan het zijn dat de ontsteking zich uitbreidt naar het kaakbot. In dat geval is de tand/kies niet meer te redden en zal die getrokken moeten worden. Voor meer informatie over kronen en bruggen. Zie HIER facings, kronen en bruggen.

Conntact

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:

08:30 - 17:00
08:30 - 17:00
08:30 - 17:00
08:30 - 17:00
08:30 - 17:00
09:00 - 17:00

Tussen 12:30 uur en 13:30 uur kan je ons alleen bereiken voor spoedgevallen.

Logo_mondhuys_diapositief.png
Satiscare Logo
bottom of page